Netværk
Værdifulde arbejdsmiljøerfaringer deles mellem virksomheder og brancher.
Arbejdsmiljønetværk
Værdifulde arbejdsmiljøerfaringer kan med fordel deles mellem virksomheder og brancher. Ved at være aktiv i et netværk får du spejlet dine erfaringer i andres og bliver mere bevidst om dine egne metoder og værktøjer. Du henter nyttig viden med hjem til din hverdag til stor gavn for det forebyggende arbejde.
Joblife faciliteter en række netværk, hvor arbejdsmiljøansvarlige får:
- Ny viden
- Sparring
- Feedback på egne erfaringer, metoder og værktøjer
- Ny inspiration
Netværkene mødes jævnligt – oftest 4 gange på et år. De fleste netværk mødes på netværksmedlemmernes virksomheder, så der også er mulighed for fysisk at hente inspiration.
Vores netværk er funderet på baggrund af geografi, branche eller begge dele.
Møderne omhandler gerne et eller to faglige emner, som deltagerne har valgt at dele erfaringer omkring. Der er oplæg fra netværksdeltagerne og fra Joblife på deltagernes opfordring.
I mange af netværkene er et fast punkt på dagsordenen ”ny lovgivning og viden”, hvor Joblife opdaterer deltagerne på området.
Behov for sparring med ligesindede – lang historik
Mange arbejdsmiljøansvarlige, som også kan have titler som arbejdsmiljøchef, arbejdsmiljøkoordinator, HS-koordinatorer, HS Manager eller lignende, sidder ofte alene som tovholder mht. arbejdsmiljø på en virksomhed.
Man kan derfor opleve at have mangel på sparring med ligesindede.
Vores netværk har eksisteret i forskellige antal år, men alle bygger på vores erfaringer fra det første netværk, som vi startede i 2008. Der er stadig deltagere med fra starten af det første netværk.
Som deltager i et arbejdsmiljønetværk kan du skabe et netværk af ”kollegaer”, som du får en fortrolighed med. Det giver en mulighed for både at dele gode og svære emner, ligesom du kan hente sparring til emner mellem netværksmøderne med de andre netværksdeltagere.
Deltagere i netværkene fortæller, at de netop får udbytte fra sparringen med ligestillede, der i hverdagen står med samme udfordringer. De oplever det som givende og inspirerende at høre om, hvordan andre har implementeret og arbejdet med forskellige arbejdsmiljøemner.
De får ideer til løsning og information via faglige oplæg på møderne, som kan være mere værd end kurser.
Tovholder og facilitator
Joblife fungerer som tovholder på alle møderne med en fast konsulent. Tovholderen står for dagsorden og referat, ligesom vedkommende bistår med at arrangere ønskede oplæg fra kollegaer i Joblife eller andre. Tovholderen faciliterer møderne, så det bliver gode konstruktive møder.
Joblife bidrager også på møderne med information om ny lovgivning, så I kan holde jer opdateret på en værdifuld måde, da der også på møderne er plads til en dialog om, hvad en ny lovgivning betyder i praksis.
Forskellige netværk
Vi faciliterer og driver p.t. 6 forskellige netværk. Disse er enten på tværs af brancher, indenfor et fagligt emne, som kemi og arbejdsmiljø på bygge/anlæg, eller indenfor forsyningsbranchen.Med netværk på tværs af brancher hentes sparring og viden fra netop andre brancher, som måske griber metoder og løsninger meget anderledes an, men som kan være meget nyttige og givende på tværs af brancher.
Netværk indenfor et fagligt område giver plads til fordybelse og til at dyrke en faglighed, mens netværk indenfor en branche betyder, at alle taler helt samme ”sprog”.
Vores nuværende netværk er:
- Netværk for arbejdsmiljøledere i Syddanmark (Jylland/Fyn) – på tværs af brancher. Læs mere
- Netværk for arbejdsmiljøledere i det nordlige Jylland – på tværs af brancher. Læs mere
- Netværk om arbejdsmiljø for forsyninger i Jylland/Fyn. Læs mere
- Netværk om arbejdsmiljø for forsyninger på Sjælland. Læs mere
- Netværk for arbejdsmiljøkoordinatorer (Bygge/Anlæg). Læs mere
- Netværk for kemiansvarlige. Læs mere
Vil du vide mere?
Tag fat i Hanne Lybech, som brænder for at fortælle mere om vores netværk, hvor du kan dele erfaringer med andre og få ny viden.
Kan man prøve at være med i et netværk?
Du kan deltage på et første møde i vores netværk helt uforpligtigende for at afklare, om netværket er relevant for dig.
Koster det noget at være med i netværket?
Første gang du deltager i et netværk, er det helt uforpligtigende, men herefter betales et årligt beløb.
Hvor holdes netværksmøderne?
De fleste netværk holder møder på skift hos deltagernes virksomheder, så der også kan hentes inspiration rent fysisk ved besøget.
Hvilken rolle har Joblife i netværket?
Joblife faciliterer møderne, laver dagsorden og referat, holder oplæg om ny viden inkl. nye regler samt holder faglige oplæg efter ønsker fra deltagerne.
Hvor tit holdes der møder?
Der holdes 3- 4 møder årligt i netværkene. De 2 forsyningsnetværk mødes på tværs årligt i DANVA-regi.
Hvad er udbyttet af deltagelse i et netværk?
Hvad er udbyttet af deltagelse i et netværk?
Som deltager i netværkene henter du givende og inspirerende erfaringer, ligesom du får ideer til løsninger på udfordringer fra de andre netværksdeltagere.
Du får desuden udbytte fra sparringen med ligestillede, der i hverdagen står med samme udfordringer. Du henter information via faglige oplæg af Joblife-konsulenter, ligesom du altid vil være opdateret på nye regler.
Du bliver en del af et netværk, som også giver mulighed for at sparrer med hinanden mellem netværksmøderne.
Kan der laves andre netværk end de nuværende?
Joblife er altid klar på at starte nye netværk, hvis der mærkes et behov. Sådan er flere af de nuværende netværk startet. Kontakt os gerne med ideer.
Sidder du inden med spørgsmål, så kan du måske finde svaret her. Eller kontakt os på mail eller telefon